flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі спробували себе в ролі судді

07 жовтня 2019, 11:06

4 жовтня 2019 року до Івано-Франківського апеляційного суду завітали учні сьомого класу ЗШ № 1.

Традиційний захід – День відкритих дверей розпочався з інтерактивної бесіди. З вітальним словом та побажаннями цікаво і змістовно провести час у суді до юних гостей звернувся в.о. голови суду Віталій Девляшевський. Суддя-спікер апеляційного суду Ірина Максюта розповіла учням про особливості професії судді. Учні захоплено слухали та задавали суддям дуже багато цікавих і несподіваних запитань, на які отримали відверті відповіді.

Коротка екскурсія приміщенням апеляційного суду ознайомила учнів з інноваціями, впровадженими останніми роками в судочинство.

Наступним етапом зустрічі стала участь учнів у модельному судовому засіданні у цивільній справі про визначення місця проживання дитини після розлучення батьків. Учням, які зголосились виконувати ролі учасників засідання, суддя-спікер роздала завдання та дала певні настанови.

Навчальне «засідання суду» було максимально наближене до реальності, викликало велику зацікавленість у всіх учнів.

Після «оголошення рішення суду» суддя чітко роз’яснила дії кожного учасника та чому саме таке рішення було прийнято судом. Ігрові судові засідання – це найдоступніший і найцікавіший спосіб розповісти учням про сам процес здійснення правосуддя та його особливості. Такий досвід добре запам’ятовується і в майбутньому може відіграти важливу роль у прийнятті рішення про вибір майбутньої професії.