flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Непорозуміння між водіями на дорозі привело до арешту підозрюваних

30 травня 2019, 16:19

На днях колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги захисника двох підозрюваних у кримінальному провадженні на ухвали слідчих суддів Івано-Франківського міського суду про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Молодики підозрюються у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї та розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що передбачено ст. ст. 296 ч.4, 187 ч.2 КК України.

Вони підозрюються в тому, що 19.05.2019 приблизно о 23:00 год. рухались на автомобілі «Volkswagen Golf» по автодорозі Р-24 Кам`янець-Подільський ‑ Рахів. На ділянці дороги в с. Вербівці Городенківського району, безпричинно вступили у конфлікт з потерпілим, який рухався на автомобілі «Фіат Скудо». Біля повороту до с. Вербівці своїм автомобілем заблокували рух автомобіля потерпілого. Після цього вчинили кілька пострілів в сторону автомобіля потерпілого, пошкодили автомобіль, побили потерпілого та забрали  у нього сумку, де були гроші.

Ухвалами слідчих суддів Івано-Франківського міського суду до вказаних осіб було  застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внести заставу.

В апеляційній скарзі захисник оспорював обґрунтованість ухвал слідчого судді, вважаючи, що вони прийняті з порушенням норм законодавства і просив застосувати домашній арешт.

Однак, апеляційний суд залишив без задоволення апеляційні скарги захисника, а ухвалу слідчого судді – без змін.

Ця подія має бути наукою для гарячих і нестриманих осіб, яким треба  спочатку думати, а потім діяти.