flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

HR-рекрутинг в проститутки: сестер підозрюють у сутенерстві

22 травня 2019, 15:51

Правоохоронці Прикарпаття у травні цього року викрили салон, у якому жінки надавали сексуальні послуги. Документування вказаного кримінального провадження тривало з грудня минулого року.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 303 КК України (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України двох жінок причетних до вчинення вказаного злочину.

Дві сестри, мешканки Івано-Франківська, влаштували «HR-аґенцію по набору дівчат на роботу», робота – надання сексуальних послуг. В салоні працювали дівчата з Полтавської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Санкція статті, за якою їм висунуто підозру, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Івано-Франківським міським судом 10 травня 2019 року обрано для них запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк шістдесят днів та визначено грошову заставу – 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі 153680 гривень.

Підозрювані не погодились з обраним запобіжним заходом та подали апеляційну скаргу.

Апеляційний суд апеляційні скарги захисників сестер задовольнив частково: залишив їм запобіжний захід у виді тримання під вартою, однак зменшив розмір застави до 67235 гривень, оскільки сторона обвинувачення в порушення ст. 182 ч.4 КПК України не представила переконливих даних, що визначена судом першої інстанції сума застави є помірною для підозрюваних.