flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сім’ї захисників України апеляційний суд повернув трьохкімнатну квартиру

20 грудня 2023, 09:25

Сім’ї захисників України апеляційний суд повернув трьохкімнатну квартиру

Колегія суддів Івано-Франківського апеляційного суду у відкритому судовому засіданні 19   грудня  2023 року завершила  розгляд апеляційних скарг представника С.Д. та С. Г. на рішення Івано-Франківського міського суду від  02 серпня 2023 року у справі за позовом підприємця про витребування майна з чужого незаконного володіння, оскільки він заявив, що придбав дане помешкання ще на стадії будівництва.

Рішенням суду першої інстанції у сім’ю С. позбавили права володіння трьохкімнатною квартирою, яку вони придбали відповідно до договору купівлі-продажу у 2019 році у третіх осіб.

Розгляд апеляційних скарг розпочався 14 листопада 2023 року, але судове засідання було перервано через повітряну тривогу,  7 грудня 2023 року колегія ухвалила витребувати додаткові документи по справі.

З’ясувавши обставини справи, колегія суддів постановила задовольнити апеляційні скарги апелянтів та скасувала рішення Івано-Франківського міського суду від 02 серпня 2023 року.

Також колегія суддів відмовила в задоволенні  позову підприємця до сім’ї С. про витребування майна з чужого незаконного володіння -  трикімнатної  квартири  загальною площею  98,9 кв.м, та зобов’язала його  компенсувати кожному апелянту, за подання апеляційних скарг, судовий збір по 1 488 грн 60 коп. (одна тисяча чотириста вісімдесять вісім  гривень) 60 коп.

Постанова колегії Івано-Франківського апеляційного суду набрала законної сили в день  її   прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.