flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Лілія Василишин взяла участь в II Прикарпатському юридичному форумі

10 листопада 2023, 15:35

10 листопада в Університеті Короля Данила проходить другий Прикарпатський юридичний форум. Учасники обговорюють найважливіші аспекти юридичної діяльності та практики правозастосування.

Університет Короля Данила започаткував Прикарпатський юридичний форум у 2022 році як простір для обговорення найважливіших аспектів юридичної діяльності та практики.

На відкритому «майданчику» спілкуються представники різних юридичних професій та наукової спільноти з найважливіших правових проблем сьогодення, акцентуючись на правах людини.

В роботі  форуму в якості спікера бере участь суддя судової палати з розгляду цивільних справ Івано-Франківського апеляційного суду Лілія Василишин. Суддя ознайомить учасників з аналізом практики розгляду цивільних справ.

У межах заходу загалом заплановані три панельні дискусії. Перша присвячена людині та дотриманню її прав в умовах воєнного стану. Друга - викликам правосуддя. Вона стосується судової реформи та тих викликів, з якими правосуддя стикається за умов воєнного стану. Третя панельна дискусія присвячена новелам законодавства, а також практиці їх застосування. На ній обговорять практику розгляду цивільних та кримінальних справ. Також правники проаналізують новели воєнного законодавства.

В рамках заходу відбудеться акредитований захід із підвищення кваліфікації адвокатів та юридичний хакатон для студентів-правників.