flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про сплату штрафу та судового збору в «Дії»

27 жовтня 2023, 15:30

Про сплату штрафу та судового збору в «Дії»

В жовтні 2023 року завершується розробка сервісу сплати в мобільному додатку «Дія» штрафу та судового збору за постановою у справі про адміністративне правопорушення.

В даний час вказаний сервіс уже працює в тестовому режимі.

Після завершення бета-тестування сервісу можливість сплати штрафу та судового збору у справі про адміністративне правопорушення буде доступна для усіх зареєстрованих користувачів, авторизованих у застосунку «Дія».

Таким чином, працівникам суду вже буде потрібно додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату.

Відповідні реквізити система автоматично генерує, а дані про сплату штрафу та судового збору користувачем у застосунку «Дія» автоматично передаються до автоматизованої системи документообігу суду (АСДС).

ВАЖЛИВО:

Функціонування сервісу вимагає обов’язкового внесення ідентифікаційних даних особи в обліково-статистичні картки на всі судові справи та матеріали під час їх реєстрації або реєстрації будь-якого процесуального документа у справі, якщо такі дані не були внесені до АСДС при первинній реєстрації.

Нагадуємо, що ідентифікаційними даними особи є:

  • Для юридичних осіб – ідентифікаційний код юридичної особи (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України, - код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України);
  • Для фізичних осіб – підприємців – реєстраційний номер облікової картки платника податків, для адвокатів – номер та дата видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;
  • Для фізичних осіб – унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР), реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер і серія паспорта (РНОКПП). Для фізичних осіб – громадян України номер і серія паспорта є ідентифікаційними даними виключно за відсутності у такої фізичної особи ЗНОКПП або УНЗР.

____________________

ТАКОЖ НАГАДУЄМО:

У застосунку "Дія" з 28 грудня 2021 року для сторін по справі надсилаються повідомлення про дату та час проведення судових засідань. (З 19 серпня 2022 року вступили в силу зміни до чинного законодавства України, відповідно до яких додатковим способом інформування про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, місце, дату і час судового засідання, може бути надання інформації з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі, з використанням мобільного застосунку Порталу Дія).