flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фокусгрупова дискусія

18 червня 2019, 16:28

13 червня 2019 року в.о. голови Івано-Франківського апеляційного суду Віталій Девляшевський, заступниця керівника апарату суду Віра Молінська, прессекретарка суду Людмила Безусова-Попович взяли участь у роботі фокусгрупи. На дискусії були присутні працівники системи судочинства області з одного боку та громадські активісти – з іншого. Зустріч відбулась у рамках проекту «U-Report: оцінка якості роботи місцевих загальних судів Івано-Франківської області», за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Предметом обговорення стали актуальні питання розвитку системи судочинства на Прикарпатті, пошук актуальних рішень та практичних рекомендацій спрямованих на покращення роботи судових установ регіону.

Модерувала обговорення директорка Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольга Максимович.

Під час обговорення учасники дискусії акцентували увагу присутніх на низці проблемних моментів судового адміністрування (наприклад, психологічні особливості управлінської діяльності в галузі судочинства), окремих організаційних труднощах в роботі  працівників апаратів судів. Також учасники фокус-групи дійшли консолідованого висновку про потребу нормувати робочий час працівників системи судоустрою відносно до обсягів навантаження та ресурсів часу, необхідних для виконання тих чи інших видів робіт.

Керівник громадської організації «Українська молодіжна група» Андрій Марков подякував присутнім за активну роботу у форматі фокус-групових дискусій та запросив усіх присутніх на презентацію результатів дослідження, яка очікувано повинна відбутися на Прикарпатті наприкінці червня – початку липня цього року.