flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Театр починається з вішалки…, а суд?

26 березня 2019, 08:53

Івано-Франківський апеляційний суд системно працює над підняттям рівня довіри громадян до роботи судів, оптимізує свою роботу, створює комфортні умови перебування відвідувачів у суді.

Відвідувач суду починає формувати своє враження про роботу нашої установи з моменту , коли заходить в приміщення Будинку правосуддя. Перше, що він чує, переступивши поріг суду – це вимога охоронця надати документ, що посвідчує особу. Від того, як до нього звернуться, чи допоможуть зорієнтуватись в приміщенні, підкажуть літній людині де знаходиться ліфт, залежить перше враження про роботу двох судових установ – Івано-Франківського міського суду та Івано-Франківського апеляційного суду.

Відвідувачі бувають різні, тому до кожного треба вміти звернутись так, щоб не викликати негативної реакції, заспокоїти стривожених, нейтралізувати агресивних, підтримати невпевнених.

Щоб покращити обслуговування учасників справ, які звертаються до суду, в суботу 23 березня 2019 року, в апеляційному суді було проведено навчання з особовим складом військової частини 1241 Національної гвардії України, яка здійснює охорону в судах. Тренер – Людмила Безусова-Попович, головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з громадськістю, викладач Національної школи суддів України.

Людмила Безусова-Попович звернула увагу військовослужбовців на основні етичні норми спілкування з відвідувачами суду, навела приклади запобіганню конфліктів у спілкуванні.

Особливу увагу військовослужбовців було звернуто на правила спілкування з людьми похилого віку та з різними видами інвалідності.