flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практикум ПРООН в Україні «Реалізація інфраструктурних проектів та ризики корупції, шахрайства та відмивання коштів»

31 серпня 2023, 16:20

29-30 серпня 2023 року у Івано-Франківську відбувся практикум Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні на тему «Реалізація інфраструктурних проектів та ризики корупції, шахрайства та відмивання коштів: ВІД  застосування ризик-орієнтованого підходу ДО забезпечення прозорості не підриваючи довіру».

Голова Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Гриновецький взяв участь у його роботі в якості спікера шостого блоку програми «Судовий розгляд корупційних кримінальних правопорушень у сфері інфраструктурних проектів».

Богдан Гриновецький відмітив особливу важливість теми практикуму в сучасних реаліях:  важливо вживати заходи для запобігання і пом’якшення корупційних зловживань, шахрайства, відмивання коштів в процесі відбудови України підчас агресивної війни рф. Також звернув увагу на особливості судового розгляду справ про корупційні кримінальні правопорушення в апеляційному і місцевих судах Івано-Франківської області, звернув увагу на недоліки досудового розслідування, окреслив проблемні питання  судів першої інстанції при розгляді таких справ.

Богдан Гриновецький завершив свій виступ  пропозиціями для забезпечення  належного розслідування й судового розгляду справ про корупційні кримінальні правопорушення.