flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд прозвітував про результати діяльності у 2022 році

06 лютого 2023, 11:07

3 лютого 2023 року в Івано-Франківському апеляційному суді відбулась традиційна пресконференція, на якій адмініструючі судді презентували результати діяльності суду у 2021 році.

Голова суду Богдан Гриновецький, заступник голови Віталій Девляшевський та секретар судової плати з розгляду кримінальних справ Богдан Кукурудз оприлюднили статистичні показники надходження та розгляду справ та матеріалів усіх категорій  апеляційним судом у 2022 році.

Богдан Гриновецький звернув увагу на те, що в умовах воєнного стану в державі, суди не припиняли своєї роботи жодного дня. Ускладнює роботу брак суддівських кадрів, особливо в судовій палаті з розгляду кримінальних справ. Влітку проблема загострилась, адже один суддя досяг граничного віку, який уже не дозволяє відправляти правосуддя, а ще один суддя пішов служити в Збройні сили України. Таким чином в судовій палаті з розгляду кримінальних справ на даний час відправляє правосуддя тільки п’ять суддів.

Про особливості розгляду справ в умовах воєнного стану розповів заступник голови апеляційного суду Віталій Девляшевський.

Богдан Кукурудз проаналізував категорії справ, які розглядають судді-криміналісти, зупинився на справах, які мають маркер «війна».

Працюючи з надмірним навантаженням, в 2022 році судді Івано-Франківського апеляційного суду розглянули 5608 справ:

 -          3562 справи кримінального судочинства (з них 2522 клопотань про надання дозволу на проведення негласних слідчих дій);

-           1277 справ цивільного судочинства;

-           769 справ про адміністративні правопорушення.

Всього на розгляді в суді в 2022 році перебувало 6072 судові справи та матеріали.