flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нам цікава Ваша думка: запрошуємо оцінити роботу суду заповнивши анкету

27 жовтня 2022, 15:51

Судова влада – це та влада, яка не існує сама для себе. Суд існує для людей і нашим обов’язком є зробити все від нас залежне, щоб  люди відчували себе в ньому комфортно, нас не боялись, нас розуміли і нам довіряли.

Суд є місцем відновлення порушених прав громадянина, суду не бояться, рішення суду є обов’язковим до виконання  і сприймається сторонами як остаточна крапка виниклої ситуації.

Ми постійно працюємо над вдосконаленням організації функціонування апеляційного суду. Необхідність оперативно корегувати роботу суду виникала спершу через карантинні обмеження через пандемію коронавірусу, а цього року через введення воєнного стану в Україні. Плануючи вдосконалення роботи ми опирались на досвід роботи судів за кордоном, власне бачення. Але цього недостатньо.

Для ефективного вдосконалення організації роботи суду, створення комфортного середовища для відвідувачів суду необхідно глянути на роботу суду очима його відвідувачів. Саме зворотний зв'язок дає поштовх до впровадження ефективних змін.

Отримати його ми можемо через опитування відвідувачів суду на основі методології карток громадянського звітування*. Нам цікаво почути думку саме безпосередніх споживачів наших послуг, адже вона є дуже інформативною та об’єктивною.

Звертаємось до відвідувачів суду з просьбою виділити невелику частку свого часу і дати відповіді на запитання цієї анкети.

Будемо дуже вдячні кожному за відверті відповіді.

На основі аналізу отриманих відповідей ми розробимо та реалізуємо заходи для покращення організації функціонування апеляційного суду.

 

*Проект USAID «Україна – верховенство права» розробив методологію соціологічного дослідження «Оцінка рівня задоволеності громадян якістю окремих аспектів функціонування судів» з використанням Карток громадянського звітування.

Дана методологія забезпечувала отримання коректної оцінки через те, що вона надавалась саме отримувачем наших послуг, а не людьми, які роботу суду  оцінювали тільки за інформацією отриманою з ЗМІ і пліток і ніколи не мали досвіду вирішення своїх питань в суді.