flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБОВ'ЯЗКОВО ЗДІЙСНИТИ РЕЄСТРАЦІЮ В ПІДСИСТЕМІ "ЕЛЕКТРОННИЙ СУД" ЄДИНОЇ СУДОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНО - ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ

05 вересня 2022, 17:00

ДЕРЖАВНИМ ОРГАНАМ, АДВОКАТАМ, НОТАРІУСАМ, ПРИВАТНИМ ВИКОНАВЦЯМ, СУДОВИМ ЕКСПЕРТАМ НА ВИКОНАННЯ НОРМ ЗАКОНОДАВСТВА, НЕОБХІДНО ЗДІЙСНИТИ РЕЄСТРАЦІЮ В ПІДСИСТЕМІ "ЕЛЕКТРОННИЙ СУД" ЄДИНОЇ СУДОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНО - ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ЗАХИЩЕНОМУ ВЕБСЕРВІСІ, ЩО МАЄ ОФІЦІЙНУ АДРЕСУ В ІНТЕРНЕТІ.

Відповідно до ч.6 ст. 14 ЦПК України, ч.1 ст.35 КПК України, п. 10 розділу ІІІ «Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Використання підсистеми «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua) забезпечує автоматичне надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених, які внесені до автоматизованої системи діловодства суду (далі - АСДС). Документи, які один з учасників справи надіслав до суду з використанням «Електронного суду», в передбачених законодавством випадках автоматично надсилаються до Електронних кабінетів інших учасників справи чи їхніх повірених після реєстрації цих документів в АСДС. До Електронного кабінету користувачів надсилаються відомості, у тому числі про отримання та реєстрацію документів у справі, судові рішення, а також інші відомості, що призвели до зміни стану розгляду справи. Однак, це не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі наручно  в приміщенні апеляційного суду за окремою заявою.

З метою забезпечення належного виконання учасниками справ своїх процесуальних обов’язків, наполегливо рекомендуємо врахувати вищенаведене та  забезпечити реєстрацію в підсистемі.