flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок дій працівників суду, учасників справ та відвідувачів суду, які перебувають у будівлі суду під час повітряної тривоги

20 липня 2022, 11:26
  1. Оповіщення працівників суду та відвідувачів про сигнал «повітряної тривоги» здійснюється шляхом  голосового повідомлення через систему оповіщення  суду. Для контролю за часом тривоги рекомендовано встановити відповідний застосунок, під’єднатись до спеціальних каналів в месенджерах тощо.
  2. Під час повітряної тривоги судові засідання перериваються або переносяться на інший зручний час, відвідування суду та проведення прийому громадян заборонено.
  3. Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіку призначених судових засідань, вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.
  4. Особа, відповідальна за організацію відеоконференцзв’язку у справах, які розглядаються іншими судами, надсилає в суди з якими заплановано зв’язок, повідомлення про оголошення «повітряної тривоги» та неможливість організації зв’язку до її закінчення.
  5. Працівникам суду при оголошенні тривоги в момент перебування на робочому місці необхідно негайно перейти в укриття, що за адресами: м.Івано-Франківськ, вул. Привокзальна, 1 або вул.Привокзальна, 11.

Підвальне приміщення суду не відповідає вимогам до «найпростішого укриття», проте може бути використано для тимчасового укриття людей.Керівникам структурних підрозділів проконтролювати дії своїх підлеглих.

  1. У випадку, якщо повітряна тривога триває перед виходом на роботу, працівники мають залишатись у найближчому укритті, прямувати на роботу тільки після завершення тривоги.

Перебуваючи в укритті, бажано мати з собою мінімальний запас води, особисті документи, кишеньковий ліхтар.