flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розширюємо застосування цифрової комунікації

08 вересня 2022, 08:20

Через відсутність коштів ми знову повідомляємо, що у зв`язку з недофінансуванням суду немає можливості надсилати поштою судові повістки та процесуальні документи.

Просимо учасників судового розгляду при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді смс-повідомлень та електронну адресу.

Щоб мінімізувати негативні наслідки відсутності коштів також просимо учасників судових проваджень максимально використовувати функціонал "Електронного кабінету" підсистеми «Електронний суд». В такий спосіб можна отримати для ознайомлення процесуальні документи подані в електронній формі.

Дату призначення справи до розгляду можна дізнатися на веб-сайті суду https://ifa.court.gov.ua/sud4808/gromadyanam/csz, або телефонуйте до канцелярій суду:

- (0342)53-44-07, +380968141771 ‑ у справах цивільних провадження,

- (0342)75-00-62, +380661319076 – у справах кримінального провадження;

- (0342)75-02-38 – приймальня голови суду.

Копії судових рішень просимо забирати особисто, попередньо узгодивши дату і час видачі за вище вказаними номерами телефонів.

Суд в порядку визначеному процесуальними кодексами використовує всі наявні менш затратні можливості повідомлення про виклик до суду чи надсилання процесуальних документів (телефонний зв'язок, електронна пошта).

 

Для інформації:

Звертаємо увагу учасників судових процесів на практику Європейського суду з прав людини (далі – ЄСПЛ), яка визначає, що сторона, яка задіяна у ході судового розгляду справи, зобов'язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Як зазначено у рішенні ЄСПЛ у справі "Пономарьов проти України" від 03 квітня 2008 року, сторони мають вживати заходи, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.

Заявник зобов'язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов'язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання (рішення ЄСПЛ у справі "Юніон Аліментарія Сандерс С. А. проти Іспанії" від 07 липня 1989 року).

Крім того, у рішенні ЄСПЛ у справі "Тойшлер проти Німеччини" від 04 жовтня 2001 року наголошено, що обов'язком заінтересованої сторони є прояв особливої старанності при захисті своїх інтересів.